Accu snel leeg door reclame in Apps

Gratis een App download doen we allemaal. Het nadeel van gratis Apps is de overvloed van reclame advertenties welke te pas en te onpas te voorschijn komen. Onderzoekers van Purdue University en Microsoft hebben onderzocht hoe het nu eigenlijk zit met het stroomverbruik van deze gratis applicaties met reclame boodschappen. Middels nieuwe software zijn de Amerikaanse wetenschappers in staat te checken hoeveel energie een App precies gebruikt.

Uit dit onderzoek is gebleken dat bij een gratis spelletje zoals Angy Birds zo’n 70% van het stroomverbruik te maken heeft met het laden van online advertenties en het uploaden van gebruikersinformatie. De wetenschappers concluderen dat mobiele telefoons tot wel drie keer langer met de stroom van hun accu zouden kunnen doen wanneer er geen reclames gebruikt worden.

Door spelletjes en andere applicaties slimmer te programmeren zou de accu van je mobieltje een stuk langer mee kunnen gaan stellen de onderzoekers. In hun onderzoek rapporteren ze overigens alleen over applicaties die draaien onder Android. Van de overige platformen zijn geen resultaten bekend.

Met deze uitslagen hopen de wetenschappers advertentieplatformen en ontwikkelaars van applicaties duidelijk te maken dat er meer aandacht aan deze materie geschonken moet worden. Een mobiel kopen met een langere accuduur wil namelijk iedereen.

Comments are closed.