Afluistervrij bellen voor iedereen met Silent Circle app

Telecomgigant KPN komt met een nieuwe applicatie waarmee je mobieltje niet meer is af te tappen. Telefoongesprekken worden zodoende beveiligd dat er niet meer meegeluisterd kan worden. Deze beveiliging komt van het Amerikaanse bedrijf Silent Circle en KPN gaat het exploiteren in onder andere Nederland.

KPN is de allereerste provider die de anti-afluister-applicatie van Silent Circle gaat aanbieden in een groot gedeelte van Europa. De samenwerking met het Amerikaanse bedrijf omhelst de exclusiviteit om het produkt aan te bieden in Nederland, Belgie en Duitsland. Vanaf deze zomer kan iedereen met een mobiele telefoon beveiligde en versleutelde gesprekken voeren. Dit geldt ook voor videogesprekken. Je kan dan via de KPN website de Silent Circle applicatie donwloaden op je smartphone. Dit pakket bestaat uit de diensten Silent Phone en Silent Text. Er kan met deze dienst een beveiligd communicatie netwerk opgezet worden met andere Silent Circle gebruikers. Deze dienst is geschikt voor Apple en Android toestellen.


De Silent Circle applicatie versleuteld gesprekken, mailtjes en sms-jes op uw huidige mobiel. Om de veiligheid te waarborgen worden er geen gegevens opgeslagen op het netwerk, maar worden de encryptiecodes uitsluitend in het geheugen van het toestel opgeslagen. Wanneer het gesprek is afgelopen wordt de encryptiecode direct verwijderd en is het gesprek nooit meer terug te halen.

Het beveiligen van mobiele telefoons is recent erg populair geworden naar de afluisterschandalen van het afgelopen jaar. Overheidsinstanties bleken wereldwijd miljoenen telefoongesprekken per dag af te tappen. KPN vervult met deze nieuwe applicatie een behoefte. Steeds meer mensen hebben behoefte aan het beschermen van hun privacy gevoelige informatie. De grondlegger van Silent Circle is Mike Janke, die zijn sporen heeft verdient als privacyexpert. Mede eigenaar is Phil Zimmermann, die online cryptologie heeft uitgevonden.

Comments are closed.