Apple vindt verkleuring iPhone 5 gewoon.

De afgelopen dagen zijn diverse telecom fora volgestroomd met een nogal apart verschijnsel op de nieuwe mobiel van Apple, de iPhone 5. Wanneer er een foto wordt gemaakt met de geïntegreerde camera op de

iPhone 5 dan verschijnt er een paarse vlek op de genomen foto’s. Een service medewerker van Apple heeft verklaard dat dit heel gebruikelijk is wanneer er tegen het zonlicht een foto wordt gemaakt.

Deze verklaring verscheen eergisteren op het internet. De verklaring zou zijn opgenomen door een iPhone 5 gebruiker welke de service afdeling van Apple had benaderd omtrent dit vreemde verschijnsel wat zich voordeed op zijn zojuist nieuw aangeschafte smartphone.

Als advies gaf de afdeling van Apple aan om foto’s te maken met de iPhone wanneer je met je rug naar de zon toestaat. Deze medewerker benadrukte uiteindelijk dat dit een normaal gevolg was bij de iPhone 5 wanneer deze overbelicht wordt. Dit zou impliceren dat alle nieuwe iPhone’s met dezelfde problematiek te kampen zouden hebben en teveel tegenlicht zouden omzetten in een paarse gloed.

De pijnpunten van dit tegenlicht zijn dat er een paarse gloed aan de buitenkant van de gemaakte foto’s tevoorschijn komt. De oorzaak hiervan is een natuurlijk lichtpunt, zoals de zon. Echter deze gloed kan ook opdoemen wanneer de zon niet eens op de foto voorkomt. Officieel is er overigens nog niets door Apple verklaard over dit lichtprobleem om hun allernieuwste mobiele telefoon.

Comments are closed.