Eerste Intel smartphone kost EUR 320

Chip producent Intel heeft bekend gemaakt dat vanaf maandag 23 april de eerste GSM met een Intel CPU in India te koop zal zijn. Deze mobiel is uitgevoerd met een 1.6 GHz Atom Medfield processor en zal onder de merknaam Lava Xolo X900 in de winkel komen te liggen. De prijs zal omgerekend op ongeveer EUR 320 liggen.

De topman van Intel zei dat de mobiele telefoon deze week al te koop zou zijn. Dit is dus een weekje vertraagd. De samenwerking tussen Intel en de Indiase telefoon producent Lava werd tijdens het Mobile World Congress reeds aangekondigd.

De specificaties van de Xolo X900 zijn prima. De processor van 1,6 GHz op de enkelkernige Z2460 CPU komt uit Intels innovatieve Atom Medfield serie. Tevens wordt er gebruik gemaakt van een type PowerVR SGXX540 GPU. Het ram geheugen bedraagt 1 GB en de opslag capaciteit is 16 GB. Foto’s met deze gsm worden gemaakt met een ingebouwde 8 megapixel camera. Video bellen kan met een 1,3 megapixel camera.

Het toestel bevat een 4 inch LCD scherm en tijdens de lancering draaide het toestel op het inmiddels ietwat verouderde Android 2.3 (Gingerbread). Intel belooft een snelle upgrade naar Android 4.0 (Ice Cream Sandwich).

Houd onze gsm aanbiedingen in de gaten voor de Europese lancering en verkrijgbaarheid.

Comments are closed.