Facebook maakt eigen smartphone

Social media website Facebook gaat samen met mobiele telefoon fabrikant HTC een unieke smartphone op de markt brengen. Deze informatie heeft Bloomberg afgelopen week bekend gemaakt. Een jaar geleden hadden deze twee grootmachten ook al een speciale Facebook mobiel gemaakt, maar deze is nimmer aangeslagen. In 2013 moet de allernieuwste Facebook telefoon beschikbaar zijn en komen ze met hele interessante gsm aanbiedingen.

Ten opzichte van de vorige Facebook phones zal Facebook deze keer zelf voor de software zorg dragen. De basis zal bestaan uit Android software, maar Facebook gaat deze grondig aanpassen naar hun eigen wensen en eisen. HTC zal de hardware voor hun rekening nemen. De vorige mobiele telefoons (Salsa en Cha Cha) draaiden op speciale HTC software. Hoe de speciale Facebook software eruit komt te zien is nog niet te zeggen.

Facebook ziet zijn gebruikers steeds meer verschuiven naar de mobiele telefoon in plaats van het oude vertrouwde computerscherm. De advertentie mogelijkheden zijn op zo’n klein telefoonscherm veel beperkter en dit zien ze terug in de verdiensten. Middels een eigen smartphone denken ze dit verlies op de kunnen vangen.

Comments are closed.