Gebruik mobiele telefoon wordt duurder

Zowel de zakelijke als de privé gebruikers van mobiele telefoons krijgen de maken met prijsstijgingen van hun mobiele abonnementen. Deze stijging zal niet lang op zich laten wachter. De meeste bedrijven welke mobieltjes en aanverwante abonnementen verkopen hebben te kampen met serieuze omzetdalingen. Met deze bevindingen kwam het onderzoeksbureau Telecompaper.

Met deze bevindingen kwam onderzoeksbureau Telecompaper. Dit bureau heeft gekeken hoe het gaat met de Nederlandse telecom marktwerking en waar de problemen zich met name op toespitsen.

In April, Mei en Juni van dit jaar schreef de telecombranche een omzet van bijna EUR 1,5 miljard. KPN Telecom is een grote aanbieder en heeft dan ook het meeste last van de teruglopende markt. T-Mobile en Vodafone wisten de schade beperkt te houden en zelfs nog wat klanten van KPN weg te lokken.

Er zal in de toekomst alleen maar meer via de mobiele telefoon gebeuren. Zeker met de komst van een nieuwe vorm van snel mobiel internetten. De telecom aanbieders zien dat klanten hun toevlucht zoeken in gratis apps zoals bijvoorbeeld WhatsApp om te communiceren en zal hier iets op moeten bedenken. Een nieuwe losse mobiel kopen zal niet zo snel duurder worden, echter de belkosten en data verbruik van het abonnement wel.

Comments are closed.