Huawei P9 Lite: goedkoop en zeer compleet

In April kwam Huawei met de P9 als opvolger van de zeer succesvolle P8 mobiele telefoon. Nu is er dan het kleine broertje van de P9, de Huawei P9 Lite. Veel doet deze lichtere versie niet onder voor de gewone P9. Uiteraard zijn er wel verschillen. De Lite is wat minder snel en voorzien van een enkele camera in plaatse van een duo camera. Het verschil zie je duidelijk terug in de prijs. Een P9 Lite mobiel kopen kost je de helft van een reguliere P9.

Vormgeving en beeldscherm

Net zoals zijn grote broer is de Huawei P9 Lite lekker dun en leverbaar in de kleuren goud, zwart en wit. Vanaf de voorzijde ziet de Lite er precies hetzelfde uit als de gewone P9. De Lite is echter geconstrueerd uit plastic en niet van metaal. Aan de achterzijde valt op dat de Lite is voorzien van slechts één camera. De vingerdruk identificatie zit ook aan de achterzijde. Onderop de mobiel zit een luidspreker en mini USB connecter. Headphones kun je aan de bovenzijnde aansluiten. Een 1080P beeldscherm zorgt voor een prima kijkbeleving op de Huawei P9 Lite. Je ziet alleen dat het dispay een tikkeltje minder scherp is als je de telefoon naast de reguliere P9 legt.

13 Megapixel camera

De camera doet wat er van een 13 MP verwacht mag worden. Bij daglicht en schemer drukt de camera foto’s af van uitstekende kwaliteit. Uiteraard wordt het beeld wel korreliger naarmate het donkerder wordt. Hier heeft de gewone Huawei P9 een stuk minder last van. Het maken van HD video opnamen gaat ook goed. Let wel op dat je niet teveel beweegt. Door het ontbreken van automatische stabilisatie krijg je slechte opnamen. De camera aan de voorkant heeft 8 megapixels en dat is meer dan afdoende voor kwalitatief hoogwaardige selfies.

Onder de motorkap

Een Kirin octacore processor, 3 GB werkgeheugen en 16 GB opslag zorgt dat de P9 Lite fatsoenlijk werkt. De opslag is met een microSD kaartje uit te breiden tot 128 GB. De processor is niet te vergelijken met een high-end toestel, maar ruim voldoende om zonder onderbrekingen games of HD opnamen te checken. Met een opgeladen 3000 mAh accu kan de Huawei P9 Lite een dag functioneren, voordat deze aan de lader moet.

Android 6.0 software

Huawei maakt altijd gebruik van haar eigen EMUI 4.1 software, maar dit is slechts de interface. Hieronder ligt het besturingssysteem Android 6.0. Dit kan in het begin verwarrend zijn, maar went snel. De EMUI software wil nog wel eens icoontjes van applicaties een ander uiterlijk geven en dat ziet er niet altijd even fraai uit.

Kortom

Een losse P9 Lite kost EUR 300 en dat is een stuk goedkoper dan de gewone P9. Voor dit geld koop je een compleet toestel die waarmaakt wat hij belooft. Maak je veel foto of video opnamen dan ben je bij zijn broer beter af, maar voor het reguliere werk is er geen betere keus.

Tags: , , , ,

Comments are closed.