Mobiele telefoon kopen via het internet vele malen goedkoper

Zo af en toe is het nodig. We hebben in het centrum van Enschede telecomwinkels bezocht en de prijzen vergeleken met aanbieders op het internet. Vooral toestellen in het duurdere segment vallen vele malen hoger uit. We hebben geconstateerd dat de iPhone 5s via het internet zo’n 70 euro goedkoper uitviel. Wij vinden dat dit prijsverschil niet goed te praten is met service of wat dan ook. Ok de winkels in een stad als Enschede hebben hogere kosten als huur, gas en licht. Veel bedrijven halen deze onderwerpen ook naar voren. Er wordt echter vergeten dat zij over het algemeen meer toestellen verkopen en dus telefoons goedkoper kunnen inkopen.

Voordelen online mobiel kopen

Waarom zou je online een mobiele telefoon gaan kopen? Ten eerste; Het scheelt enorm veel tijd. Op het internet vergelijk je de aanbieders van telefoontoestellen eenvoudig en snel. De meeste websites hebben wel een vergelijker. Wel is het zo dat dat een mobiel los kopen niet meer zo vaak gebeurd en de meeste een vergelijker hebben met bijbehorend abonnement. In ieder geval scheelt het uren van je tijd. Qua betrouwbaarheid doen online winkels echt niet onder ten opzichte van gewone winkels. Wel zou zouden we zelf altijd even de recensies lezen wanneer het gaat om een onbekende winkel. Je hebt bij de meeste shops jouw telefoon de volgende dag al in huis. Zou er een probleem zijn kan je tegenwoordig al vaak kosteloos retourneren en wikkelen ze de klacht sneller af dan grote winkelketen en zo zijn er nog vele voordelen van online je mobiel kopen.

Nadelen van mobiel kopen via het internet

Er zijn natuurlijk ook wel enkele nadelen. We hebben ondervonden dat je in de winkel aan het personeel vragen kan stellen waar je anders naar op zoek moet. Je kan online bij sommige wel een live-chat openen, maar in de winkel komt het personeel vaak ook met suggesties. Klantcontact is in de winkel dan tot nu toe nog steeds beter. Het grootste nadeel met een mobiel kopen via het internet is dat wanneer er iets mis is je langer bezig bent voordat het bevestigd is. In de winkel kan er namelijk direct iemand na gaan kijken. Toch wegen volgens ons deze dingen niet op ten opzicht van de voordelen.

Comments are closed.