Mobiele telefoon met octa-core hardware.

Een grote fabrikant van mobiele telefoon onderdelen uit China, genaamd ZTE is bezig met de ontwikkeling van een octa-core processor. Op dit moment zijn de high end smartphones van de meeste merken uitgerust met een quad-core processor. Er zijn overigens al geruchten dat Samsung begin volgend jaar al met de eerste octa-core telefoon uit gaat komen.

De technologische vooruitgang op het gebied van mobiele telefonie is enorm in ontwikkeling. Naast Samsung is dus ook het Chinese ZTE druk bezig om een smartphone op een octo-core chip te laten draaien. Er is natuurlijk altijd een prestige strijd tussen telecom bedrijven over wie als eerste met een technologische doorbrak op de markt komt, omdat dit zeer veel extra publiciteit oplevert.

De octa-core chipset is opgebouwd uit acht processors. Dit betekent dat deze twee keer zoveel vermogen heeft als de huidige generatie quad-core processors welke in de duurdere mobieltjes verwerkt zitten. Het bedrijf ZTE gaat de nieuwe chipset voor de eerste keer implementeren in de ZTE Apache mobiele telefoon. Deze mobiel kun je kopen ergens in het jaar 2013.

ZTE koopt de octa-core processor in bij MediaTek. Tevens zal de telefoon worden uitgerust met een Full HD beeldscherm van nog onbekende afmetingen. De grootste technische uitdagingen van de nieuwe generatie mobiele telefoons wordt de stroomvoorziening van deze krachtige chipset. De huidige generatie gsm accu’s zijn niet afdoende. Hoe ZTE en Samsung dit probleem gaan tackelen blijft nog even gissen.

Comments are closed.