Nokia Asha en Namco Bandai

Enige weken terug melde Nokia dat er een aantal goedkope nieuwe mobieltjes gelanceerd zouden worden met een aanraakscherm. Deze zogenaamde Asha serie mobiele telefoons krijgen als belangrijke feature de mogelijkheid om tientallen klassieke spelletjes van Namco te spelen. Ook EA zal voor de Nokia Asha 311 enkele titels uitbrengen.

Het gaat hier om de welbekende arcade games van Namco, waaronder Flight Control, Final Fantasy, Ridge Racer en Pacman. Deze games zijn te downloaden in de Nokia store en zullen tussen de 1 en 3 dollar gaan kosten. Deze spelletjes zijn ook zonder creditcard te downloaden en gewoon via je mobiele telefoon abonnement te betalen.

De allernieuwste Asha telefoons 311, 306 en de 305 van Nokia zijn nog niet leverbaar,  maar het is verstandig om even te wachten met een nieuwe mobiel kopen, omdat bij deze toestellen erg veel leuke games te verkrijgen zijn voor vele uren ouderwets speel plezier.

Deze nieuwe Nokia lijn valt op door zijn lage prijs, maar ook het uiterlijk van de telefoon is goed gelukt. Intern maakt de Asha gebruikt van een 1 Ghz processor, welke de prestaties een echte boost geven. Zodoende kun je fatsoenlijk spelletjes spelen zonder lange laadtijden.

Comments are closed.