Shoppen op je mobiel nieuwe trend

Zo’n 1,5 miljoen Nederlandse consumenten hebben in de periode van januari t/m juni dit jaar iets gekocht middels hun mobieltje. Dit is een stijging van ongeveer 100 procent ten opzichte van het jaar 2011. Deze gegevens zijn naar buiten gekomen middels de belangenvereniging van de Nederlandse webwinkeliers.

Consumenten welke via hun mobiel kopen hebben bijna 3,5 artikelen of diensten via hun telefoon of tablet aangeschaft. Met name de aankoop van apps hebben een enorme populariteit bij de smartphone bezitters. Bij benadering bestaat de helft van alle aankopen namelijk uit applicaties. Op de hielen gevolgd door mp3’s en leesboeken.

75 procent van alle mensen welke via een mobile device aankopen heeft gedaan gebruikte daadwerkelijk een mobiel. De overige aankopen zijn gedaan middels een tablet computer. De logische verklaring hiervoor zou zijn dat het percentage smartphone bezitters op dit moment groter is dan de mensen welke een tablet hebben. Tevens schaffen smartphone gebruikers aardig wat applicaties op hun toestel.

De onderzoekende belangenvereniging gaat ervan uit dat deze stijging in mobiele aankopen de komende jaren alleen maar zal doorzetten. De communicatie netwerken worden steeds sneller, de websites steeds beter en er worden gigantisch veel tablets verkocht dit laatste kwartaal. Dan is er ook nog de groeiende populariteit om artikelen aan te schaffen middels de zogenaamde QR codes welke overal tevoorschijn komen.

Comments are closed.