Smartphones in de toekomst waterdicht?

Het bedrijf HZO  heeft een technologie bedacht welke mobiele telefoons waterdicht kunnen maken. Losse onderdelen worden ten tijde van het produktie proces voorzien van een beschermlaagje. Deze extra bescherming zorgt ervoor dat de telefoon zelfs onderwater nog gewoon werkt. Onder andere Apple, Samsung en Motorola zijn meer dan geinteresseerd in deze nieuwe techniek. De fabrikant hoopt met name dat Apple de beschermlaag gaat gebruiken voor de nieuwe Iphone 5. Wacht dus nog even met een nieuwe mobiel kopen als je deze optie ook wenst.


Deze nieuwe techniek zal na verwachting al vrij snel door de mobiele telefoon fabrikanten ingezet worden. De eerste mobieltjes met deze waterdichte beschermlaag zullen waarschijnlijk volgend jaar al in de winkels liggen. Ook een ander bedrijf is inmiddels met een waterwerende techniek bezig. Liquipel is een Amerikaanse onderneming dat telefoons tegen betaling waterdicht maakt. Dit kan al voor 59 dollar per mobiele telefoon.

Deze waterafstotende techniek is overigens niet alleen geschikt voor mobieltjes. Het kan ook gebruikt worden voor het waterafstotend makan van schoenen, kleding of hoofddeksels. Bijkomend voordeel van deze toepassing is dat vuil zich minder snel hecht aan oppervlakken welke behandelt zijn.

Een nieuwe mobiel kopen en een frisse duiken maken is dus binnenkort werkelijkheid.

Comments are closed.