Wat is een sim only abonnement?

Sim only abonnementen worden alsmaar meer afgesloten en dat komt ten eerste dat een sim only veel goedkoper is dan een normaal mobiel telefoon abonnement. Door een sim only af te sluiten kun je kosten besparen op je maandelijkse telefoonkosten. Voor een paar tientjes heb je al een goedkoop maar kwalitatief goede sim only.

Een sim only abonnement is een abonnement waarbij je geen nieuw toestel kunt bij kopen of gratis bij kunt krijgen, maar hierdoor krijg je extra veel korting op je mobiele telefoon abonnement. Het is heel eenvoudig om een sim only aanbieding te vinden. Bij een sim only krijg je alleen een simkaart van de desbetreffende provider waar je een contract afsluit met daarop de gekozen bundels. Voor een sim only abonnement moet je net zoals bij een normaal telefoon abonnement drie bundels afsluiten om een volwaardig mobiel telefoon abonnement te hebben met een sim only. Er zijn heel veel aanbieders die sim only abonnementen aanbieden en hierdoor ben je als consument in het voordeel want zo wordt er door de diverse aanbieders flink gestunt met de prijzen van sim only abonnementen. Op vergelijkenmobielabonnement.nl hier vindt u een overzicht van alle verschillende soorten mobiele abonnementen die er in Nederland worden aangeboden. Ook kunt u de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken en op deze manier het goedkoopste abonnement uitkiezen!

Hoe stel je een sim only abonnement samen

De opbouw van sim only abonnementen bestaat uit een belminuten, sms’jes en een databundel. Bij elke bundel kun jezelf kiezen hoeveel belminuten, sms’jes of data je wilt hebben en hiermee stel je in principe zelf je sim only abonnement samen. Het is veelal verstandiger om een grotere bundel te nemen dan een kleine bundel. Dit raden ij aan om te voorkomen dat je buiten je bundel gaat bellen, sms’en en internetten. Kom je namelijk wel buiten je gekozen bundels dan kan de telefoonrekening alsnog extreem hoog worden en daarvoor heb je niet gekozen voor een goedkope sim only.

De databundel wordt steeds belangrijker bij abonnementen

Bij sim only abonnementen wordt de databundel steeds belangrijker en dat komt omdat bijna iedereen in Nederland in het bezit is van een toestel met internetfunctie. Ook de komst van het supersnelle 4G netwerk zorgt ervoor dat er meer data verbruikt wordt door klanten. Het afgelopen jaar steeg het data gebruik van Nederlanders met maar liefst 53 procent en dat komt voornamelijk omdat steeds meer mensen gebruik maken van Whatsapp, Skype en andere gratis berichtendiensten die werken via mobiel internet. Veel providers bieden extreem grootte databundels aan tot wel 10GB en er bestaan zelfs providers die sim only onbeperkt internet aanbieden. Door de ontwikkeling met mobiel internet is het nog maar de vraag hoe lang het duurt voordat er nog meer providers echt onbeperkt mobiel internet gaan aanbieden.

Goedkoopste sim only abonnement vindt je bij Tele2

Tele2 is een goede partner als het gaat om sim only abonnementen. Bij Tele2 kun je al heel goedkoop een sim only abonnement afsluiten waarmee je onbeperkt kunt bellen, sms’en en 1,5GB data limiet hebt. Voor de gemiddelde gebruiker is 1,5GB voldoende, maar wil je er zeker van zijn dat je meer dan voldoende data hebt dan kun je bij Tele 2 ook kiezen voor 4GB data tegen een meer prijs van 15 euro. Sluit een goedkoop een sim only abonnement af bij Tele2.

Comments are closed.